Direct naar hoofdinhoud

Nr. 80 Overstroming Sentani, Papoea

Noodhulp en wederopbouw rond Sentani-meer in Paoea, Indonesië
In oktober 2020 is dit project afgesloten

Door hevige regenval werden van 17 op 18 maart 2019 aardverschuivingen en overstromingen veroorzaakt rond het Sentani-meer, niet ver van de provinciehoofdstad Jayapura (in de Nederlandse tijd nog Hollandia genoemd).

Meer dan 100 mensen kwamen om, eenzelfde aantal wordt vermist en wellicht niet meer teruggevonden en duizenden ontheemd omdat hun huizen verzwolgen zijn.

P3W, het vrouwencentrum van de Evangelisch-Christelijke Kerk van Papoea, kwam direct in actie: zij ving zelf mensen op hun terrein op en organiseerde hulp in kerken rond het grote meer van Sentani.

Mevrouw Marijke Werimon-Bakker, gepensioneerd zendingsmedewerker en vroeger leidster van het P3W, woont nog altijd daar en zette een actie op voor financiële steun aan deze noodhulpinzet van het vrouwencentrum. Zij heeft de actie afgestemd met Kerk in Actie en met de organisatie Hapin, Hulp Aan Papoeas In Nood die eveneens een actie is gestart via haar ontwikkelingskantoor in die regio.

Het ingezamelde geld via dit project wordt via P3W besteed aan voedsel, kleding en andere directe levensbehoeften voor de getroffenen van deze natuurramp. Als men kan terugkeren zal hulp voor het weer opbouwen van huis en landbouwgrond worden besteed.

Tot begin april is al Euro 6.000 voor dit doel ingezameld, maar het is duidelijk dat er meer nodig zal zijn.